Brystsmerter og smerter i midtryggen

brystsmerter dorsalgi

brystsmerter dorsalgi

Brystsmerter og smerter i midtrygg henger ofte sammen. Plansjen viser et kart over hvor nerver går ut i brystkassen fra ryggen. Nervene følger ribbene helt frem til brystbenet. Smertene som kommer fra en låsning i midtryggen (Dorsalgi) vil kunne følge samme mønster.

Er du usikker på om smertene kan komme fra hjertet, eller du har en familiehistorie med hjerteproblem anbefaler vi ALLTID en sjekk hos legen. Opp imot 1/3 av alle pasienter som henvises til akutten ved en hjerteavdeling har brystsmerter som stammer fra muskel- skjelettsystemet. Normalt sett er det liten grunn til bekymring, men er du i tvil, så oppsøk en fastlegen din.

Funksjonen til midtryggen og ribbene er å beskytte de indre organer. Ribbekassen gjør denne delen av ryggen mindre bevegelig, derfor vil det ofte være lurt å ha fokus på øvelser som gir bevegelse her. Da kan du for eksempel svømme, gå på ski eller gå på ellipsemaskin (kalles også Crosstrainer)

De fleste som har denne type brystsmerte reagerer bra på behandling hos kiropraktor. Man behandler de muskelspenninger og leddlåsninger som finnes i brystryggen. Har du behov for øvelser eller ergonomiske råd vil du også få det.

Trykk på den røde “Bestill time” knappen eller ring oss idag for en konsultasjon tlf. 47 29 17 14

Bestill Time – 47 29 17 14