Lumbago / Korsryggsmerter

Lumbago / Korsryggsmerter / Ryggsmerter

Vi har akuttvakt og kan ofte få deg inn på dagen! Tlf: 47 29 17 14

Akutte smerter i korsrygg, er den vanligste plagen i muskel-skjelett apparatet. Lumbago betyr rett og slett smertefull korsrygg. Så mange som 4 av 5, dvs 80% av befolkningen vil en eller annen gang få vondt i ryggen.

Akutte smerter i korsrygg, kan oppstå akutt, eller komme snikende over litt tid. Det trenger ikke være noen stor belastning for at smertene kommer, enkelte ganger er det nok at man bøyer seg ned for å ta på sokker, også kommer man ikke opp igjen. Da er det ofte belastningen på ryggen i forkant, gjerne over flere dager/uker, som gjør at ryggen til slutt blir akutt.

Med slike akutte plager er det viktig å ha kompetanse på når man skal ,og når man ikke skal behandle en akutt rygg. i enkelte tilfeller vil det være mer riktig med ro og medisinering før man begynner behandling. Akutte ryggplager, er i utgangspunktuet ufarlig, men kan virke veldig uoverkommelige når det står på.

Enkelte ganger forverres tilstanden til isjias, som er utstrålende smerter fra korsrygg og ned i ben, ofte en dyp verkende følelse.

Årsakene til akutte ryggsmerter er mange og sammensatte. Her er det mange faktorer som spiller inn, men de vanligste er: feilbelastning på jobb, lite fysisk aktivitet, overbelastning, arvelighet, overvekt, og psykiske faktorer som stress.

Vi vil undersøke ryggen grundig for å finne ut om det er noen alvorlig nevrologiske problem som er årsak til smertene, og henvise til MR eller Røntgen ved behov. Deretter vil vi skreddersy ett behandlingstilbud som har som mål å få deg fort fri fra smerter og sørge for at du holder deg bra i ettertid. Dette vil da ofte involvere kiropraktor og massør i akutt fasen, og kanskje noe medisinering via lege. Fysioterapeut etterpå for opptrening og øvelser slik at du får kontroll på ryggen, og kan vedlikeholde ryggen selv.

Jo raskere du kommer i behandling, jo fortere vil du bli kvitt smertene.

Trykk på den røde “Bestill time” knappen eller ring oss idag for en konsultasjon tlf. 47 29 17 14

Du kan lese mer om lumbago her

Bestill Time – 47 29 17 14