Bekkenløsning

Bestill Time – 47 29 17 14

Bekkeløsning og Bekkenlåsning – behandling av gravide

 

Hva er bekkenlåsning og bekkenløsning?

Bekkenlåsning gir smerter i korsryggen og ned i setet/lysken. En bekkenlåsning er nedsatt bevegelse i ileosakralleddet, dette kan også gi plager videre opp i korsryggen.

Ved bekkenløsning sitter smertene i symfysen og nedover på innsiden av lårene. Bekkenløsningen er i stor grad hormonelt betinget og gjør at alle ligament i kroppen blir mer elastisk. Dette er naturlig og trengs for å kunne føde. Men det fører også til at enkelte gravide lettere får smerter i bekken og korsrygg.

Søvnproblem er ofte vanlig ved begge tilstander, fordi det er vanskelig å finne en god sovestilling og vondt å snu på seg iløpet av natta.

De fleste som har bekkeløsning eller bekkenlåsning kan få hjelp hos en kiropraktor. Vår behandling er forsiktig og tilpasset hver enkelt. Jeg har med god effekt behandlet min gravide samboer under hele svangerskapet, og hun kunne løpe opp og ned trapper helt frem til termin!! Fødselen gikk også helt uten problemer eller komplikasjoner.

Tiden etter fødselen er også en viktig tid å ta vare på ryggen. Bekkenet har da vært igjennom en stor belastning under fødselen, og snart må man begynne med mye nytt som sliter på ryggen: Amming, løfting, lite soving.

Gode råd for gravide:

  • Oppsøk en kiropraktor tidlig for å bli kvitt plagene dine

  • Svømming på rygg og trening i varmtvannsbasseng er gunstige treningsformer for gravide. Hvis det gjør vondt å svømme er fint å bare bade.

  • En stor pute under eller mellom bena gir god avlastning for ryggen og bekkenet ditt

  • Hold beina samlet når du snur deg i sengen, eller skal inn/ut av bilen

  • Varier stillingen ofte, enten du går, står, sitter eller ligger

 

 

Trykk på den røde “Bestill time” knappen eller ring oss idag for en konsultasjon tlf. 47 29 17 14

Bestill Time – 47 29 17 14