Fysioterapi


Fysioterapi er en klinisk og forebyggende virksomhet som utøves av fagpersoner med offentlig godkjenning/autorisasjon. Fysioterapi er en sentral del av det norske helsevesen og finnes både ved sykehus, kommunalt og privat. En fysioterapeut har inngående kunnskap om muskel-, nerve og skjelettsystemets oppbygning og funksjon. Kunnskap om hvordan psykiske, fysiske og sosiale faktorer spiller inn på pasientens helseproblem, er et viktig grunnlag i behandlingen. Fysioterapeuter jobber for å optimalisere livskvalitet og fysisk funksjon ved hjelp av forebyggende, behandlende og rehabiliterende tiltak. 

Fysioterapeuten setter seg ved første konsultasjon grundig inn i din problemstilling/situasjon. Dette gjøres ved å lytte til det du har å si, samt ved å stille deg en del utfyllende spørsmål. Når sykdomshistorien er gjennomgått gjør fysioterapeuten en grundig undersøkelse som består av observasjon, aktive og passive bevegelsetester, samt mer spesifikke tester. Utifra sykdomshistorien og undersøkelsen setter fysioterapeuten en diagnose og utarbeider et behandlingsopplegg ut fra dine mål og ønsker. 

 

Hvordan arbeider fysioterapeuten?

Hos Den Gode Rygg samarbeider fysioterapeuten tett med kiropraktor og muskelterapeut. Ved en undersøkelse vil vi alltid vurdere hvilken profesjon som kan hjelpe deg best. I mange tilfeller er det også behov for at flere profesjoner jobber i fellesskap rundt samme pasient. Da er det en stor fordel å samarbeide så tett som vi gjør på Den Gode Rygg. Dette gjør at du kan være trygg på at du får optimal behandlingen for ditt unike tilfelle. Hvis fysioterapeuten trenger mer informasjon for å finne årsaken til plagene, vil henvisning til røntgen/CT/MR eller legespesialist bli gitt av kiropraktor. Du kan ta direkte kontakt med fysioterapeuten uten henvisning.

 

Hva behandler fysioterapeuten?

Fysioterapeuten forebygger og behandler plager og sykdommer i de deler av kroppen vi bruker når vi beveger oss. Det vil si muskler, ledd, nervesystem og kretsløp. Fysioterapeuten på Den Gode Rygg behandler blant annet:

 • Opptrening etter skade
 • Nakkesmerter; muskelstivhet, akutt kink, prolaps
 • Brystsmerter
 • Ryggsmerter; akutte smerter/lumbago, prolaps/isjias, korsryggsmerter, spinal stenose
 • Bekken; bekkenløsning, bekkenleddsyndrom
 • Fot-/ankel; overpronasjon, plantar fascitt/hælspore, akillessenesmerter
 • Kne; kneartrose, medial tibiaperiostitt/lbeinhinnebetennelse, meniskskade, leddbåndskade, ustabilt kne, patellofemoralt smertesyndrom/PFSS
 • Hofte; hofteartrose/slitasjegikt, impingement
 • Skulder; impingement, thoracic outlet syndrome (TOS), myalgier, rotator cuff tendinose
 • Albue-/ hånd; tennisalbue, golfalbue, musearm, karpaltunnelsyndrom
 • Idrettskader
 • Hodepine; spenningshodepine/tensjonshodepine, migrene
 • Svimmelhet; benign paroksysmal posisjonsvertigo (BPPV)
 • Muskelfestebetennelser

Behandling hos fysioterapeuten

Behandlingen kan inneholde manuelle teknikker, øvelser, tøyninger, slyngetrening, bløtvevsbehandling/massasje, triggerpunktbehandling med nåler (IMS), og råd og veiledning
Vennligst merk at fysioterapeuten er helprivat. Det vi si at han ikke har tilskuddsordning gjennom det offentlige og du må derfor betale timen i sin helhet. Prisforskjellen mellom en offentlig og privat fysioterapeut er på cirka 200 kr. Det at fysioterapeuten er privat betyr at du ikke trenger henvisning for å komme til behandling, samt at du slipper ventetid for å få time.
Omkring en halv million nordmenn er forsikret via bedrift eller private forsikringer, og det er det tidobbelte av det det var for 3 år siden. Med helseforsikring betaler du ofte ingenting av egenandelen hos fysioterapeut eller kiropraktor.

Trykk på den røde “Bestill time” knappen eller ring oss idag for en konsultasjon tlf. 47 29 17 14

Bestill Time – 47 29 17 14