Prolaps

Prolaps kan med god effekt behandles hos kiropraktor

Prolaps kan forårsake store altoverskyggende smerter og i verste fall lammelser Dette er et problem som ofte kan bli bra uten kirurgiske inngrep. Med riktig kombinasjon av behandling, som kan involvere kiropraktor, smertelege og fysioterapeut, og andre behandlingsformer kan en ofte bli kvitt smertene og fungere som normalt igjen uten å måtte opereres. Når smertene begynner å forsvinne er det viktig å følge opp med trening hos fysioterapeut, for å trene opp stabiliserende muskulatur slik at man reduserer sjansen for tilbakefall.

 

Et prolaps kan oppstå hvor som helst i ryggsøylen, men det er mest vanlig i nakken og korsryggen. En prolaps er en skade på mellomvirvelskiven som ligger mellom hver virvel i ryggen. Skiven skades oftest ved langvarig slitasje eller enkelte akutte hendelser slik at skiven sprekker og kjernen i skiven tyter ut. Når dette kjernematerialet tyter ut, får man ofte press på nerverøttene som kan forårsake smerter både i armer og ben.

Vi vil undersøke deg grundig før vi legger opp et skredderydd tverrfaglig behandligsprogram for å få deg raskest mulig bra. Ved behov vil vi også rekvirere MR. Vi vil selvfølgelig også henvise til spesialist for kirurgisk vurdering når det er behov for dette.

 

Trykk på den røde “Bestill time” knappen eller ring oss idag for en konsultasjon tlf. 47 29 17 14

 

 

Bestill Time – 47 29 17 14