Bli kvitt senebetennelsen din raskere - Trykkbølgebehandling øker kroppens evne til å hele en skadet sene

Trykkbølgebehandling.jpg

Måten dette skjer på er ganske fascinerende - på kontrollert vis skader man faktisk senen  for å øke blodtilførselen. Dermed kommer kroppen bedre til og man oppnår raskere tilheling.


Man kan oppleve smertelindring etter bare èn behandling!

Trykkbølgebehandling er den mest effektive måte man kan behandle og dempe kroniske plager i muskler eller sener. Normalt merker man bedring på noen få behandlinger. Forskning viser at kroniske smertetilstander ofte er resultat av en mislykket reparasjon fra kroppens side. Når kroppen ikke klarer å ødelegge arrvevet som har vokst feil, får du kroniske smerter.

Trykkbølgene treffer vevet via applikatoren og skaper mikroskader i vevet, slik at kroppen lettere kan komme til og bygge vev på riktig måte. Tankegangen bak dette er den samme som ved massasje og akupunktur av betennelser. Der trykker man eller stikker nåler i det betente området for å øke sirkulasjon og dermed gjøre det lettere for kroppen å fikse problemet. 80% av pasienter blir smertefrie etter behandling.

Hvordan utføres behandlingen?

En av våre terapeuter undersøker området grundig før man behandler det. Behandlingen tar ca 15 minutter. Det er en fordel om du kjenner på det betente området og markerer med en tusj eller lignende de mest smertefulle punktene før du kommer inn til første konsultasjon.

En behandlingsserie består vanligvis av 4-5 behandlinger.

 

Hvordan virker trykkbølge?

Trykkbølgene påføres det betente området ved hjelp av et applikator-håndsett. Trykkbølgene som oppstår brer seg innover i vevet. Man stiller på forhånd inn hvor kraftig trykkbølgen skal være. Vevet blir så vekselvis komprimert/dekomprimert i hurtig rekkefølge. Apparatet kan lage 1-20 bølger i sekundet.

Denne raske og kraftige komprimeringen/dekomprimeringen skaper noe som kalles kavitasjon i vevet. Dette er et fenomen som skader vevet helt mikroskopisk, noe man faktisk ønsker i denne type behandling. Når vevet har blitt påført disse mikroskadene, vil kroppen lettere komme til for å fikse betennelsen selv. Reparasjonsprosessen går mye raskere.

I kronisk betent vev har kroppen ofte dannet et økt antall nervereseptorer. Dette gjør hele området med sensitivt, og kroppen vil derfor lettere reagere med smerter når man belaster området. Trykkbølgebehandling har i flere studier redusert antall nervereseptorer i behandlingsområdet. Dette kan oppstå etter bare èn behandling!

 

Våre kiropraktorer utfører Trykkbølgebehandling.