Alt du trenger å vite om bekkenløsning

 
bekkenlosning.jpg
 

BEKKENLØSNING

Svangerskapet og tiden etter skal være en fin tid å huske tilbake på - Hvorfor la smerter i bekkenet plage deg unødvendig?

Her kan du lese om de vanligste bekkenplagene og hvordan de kan behandles.

 
 
suhyeon-choi-251615-unsplash-mini.jpeg

Smerter i bekkenledd

Smerter i bekkenet kan sitte både foran og bak. Bekkenleddene sitter over rumpa og gir derfor smerter som starter i nedre delen av korsrygg går ned i rumpa.

shutterstock_324454121-500.jpg

Smerter i korsrygg

Smerter i rygg er noe av det vanligste plagene gravide kan få. Disse smertene er lette å fikse, men dessverre er det mange som vegrer seg for å oppsøke kiropraktor.

Smerter i skambenet

Smerter i symfysen (også kalt skambenet) vil som regel kunne stråle ned på innsiden av lårene. Da vil det være vanskelig å gå normalt og man ender opp med korte skritt.

 

Andre vanlige symptomer

  • Smerter i korsryggen – kommer fra låsninger i korsryggen

  • Smerter midt bak på bekkenet/halebenet – kommer fra låsning i bekkenet

  • Smerter i hoftekammen – som regel utstrålende smerter fra låsninger i korsrygg

  • Smerter i underlivet – kan komme fra korsryggen, leddbånd eller vevet, men her er det som regel en god ide å sjekke med en gynekolog for å være på sikre siden

  • Smerter ned i lår/legg/fot stikkende/verkende – Isjiassmerter som kommer fra korsrygg

  • Smerter ned på innsiden av lår – kommer fra symfysen

  • Smerter som et belte i nedre del korsrygg – kommer fra låsninger i bekken/korsrygg

  • Smerte foran i symfysen – irritasjon i symfyseleddet

 

Kiropraktor

Kiropraktorbehandling er noe av det mest effektive man kan gjøre med et smertefullt bekken og korsrygg. Kiropraktisk behandling av gravide er helt trygt både for mor og barn.

Mer om kiropraktorbehandling for bekkenplager


IMS

IMS er en behandlingsform som har blitt mer anerkjent de siste årene. Det brukes av jordmødre på sykehus ved fødsler. IMS eller tørrnåling er en form for nålebehandling av stram og spent muskulatur.

Mer om IMS for bekkenplager


Massasje

Massasje av stram muskulatur i korsrygg og bekken vil hjelpe mange gravide. Massasje er bra som forebyggende behandling og mot akutte smerter

Mer om massasje for bekkenplager


Øvelser

Alle gravide bør trene mer enn 150 minutt i uken ifølge nye anbefalinger. Men når man har vondt i bekkenet er det fornuftig å begynne med øvelser og trene seg gradvis i form

Mer om øvelser for bekkenplager


 

Etter den magiske og slitsomme fødselen har man mye å tenke på.

 
 
photo-1527599296290-e847cebb1d00.jpeg

Ammestilling

Amming er ikke en selvfølge at man får til. Når man første får det til ender man ofte i en dårlig stilling for seg selv - men der babyen får i seg mat. Ta hensyn til deg selv når du kan - så slipper du unødvendige plager i mellom skulderblad og nakke. Ha godt med puter rundt deg slik at du kan bygge opp rundt babyen og sitte komfortabelt. Er du tvil finnes det også ammehjelp.

photo-1523881542461-305ab566932f.jpeg

Ryggsmerter

Ryggsmerter som ikke slipper taket etter fødselen, kan kiropraktoren hjelpe deg med slik at du blir kvitt smertene dine raskest mulig. Hvis du blir gående med smerter og det ikke blir bedre, risikerer du å få kroniske smerter, også kalt bekkenleddsyndrom. Lange trilleturer med vogn og med dårlige sko kan gjøre vondt verre.