Massasje hos Den Gode Rygg

 

Massasjen du får hos våre massører er en dyptgående massasje vi kaller terapeutisk massasje. Den tilpasses hver enkelt. Massøren trykker relativt hardt for å komme til de forskjellige lagene med muskulatur (muskler ligger lagvis - noen dypere enn andre). Massasje fungerer veldig bra for de som sliter med kronisk verk og smerter/stivhet i rygg, nakke, ben, armer og skulderparti. 

Hvorfor gå til massasje?

Terapeutisk massasje fokuserer på et spesifikt problem - det kan være kroniske muskelsmerter, rehabilitering etter skade, og:

Massasje-Oslo-1280.jpg
  • Smerter i korsrygg/Lumbago

  • Stivhet

  • Rehabilitering etter skader (fall, nakkesleng o.l.)

  • Senebetennelser som golf og tennisalbue

  • Holdningsproblem

  • Muskelspenninger i hamstrings, setet, IT båndet, leggmuskulatur, forside lår, rhomboid muskulatur, øvre rygg. 

  • Smerter fra osteoartritt

  • Isjiassmerter

  • Piriformis syndrom

  • Tennisalbue

  • Fibromyalgi

  • Smerter i øvre rygg og nakke

Enkelte av disse punktene er ikke forsket på. Men om du er interessert i skadeforebyggende massasje, massasje for et spesifikt problem eller bare ønsker å komme raskere til hektene etter en hard treningsøkt så bør du vurdere massasje hos oss. 

 

Hva kan du forvente av en time hos oss

Vi bruker teknikker der vi masserer dypt nok til å bryte adhesjoner i vevet, muskelknuter må løses på, arrvev etter operasjoner og for å bli kvitt betennelser og stivhet. 

I starten av massasjen bruker vi hos noen litt tid på å øke sirkulasjonen før vi går i dybden. Felles for alle teknikker er at vi kan bruke underarm, albue, knoker, tomler og fingre enten langs muskelfibrene eller på tvers av muskelfibrene. I enkelte tilfeller vil massøren be deg om å puste dypt for å slappe av og dermed få bedre effekt av massasjen. 

En dag eller to etter massasjen er det ikke uvanlig å bli litt sår i muskulaturen. Ta kontakt med massøren din om du føler at smerten er verre enn forventet - da kan vi tilpasse behandlingen sånn at det passer din kropp. 

Etter massasje vil du ofte få råd om å drikke litt ekstra vann. Det er ikke bra for musklene om du er dehydrert. 

Massasje-Oslo-2500px.jpg

Gjør massasje vondt?

Ja, men på en god måte. De fleste pasienter beskriver det som godt/vondt. Det betyr ikke at du har vondt hele tiden. Massøren beveger seg rundt området og masserer opp både betent muskulatur (som ofte er mest vond) og omkringliggende muskulatur som er mindre vond. 

Du trenger ikke ha vondt for at massasje skal være effektiv, noen ganger kan det virke mot sin hensikt om det gjør FOR vondt og man spenner seg opp. Da vil massøren tilpasse behandlingen til dine behov. Gi beskjed til massøren om du synes det gjør for vondt. 

 

Bivirkninger

Pasienter som har hatt blodpropp og pasienter som går på blodfortynnende medisiner bør gi beskjed om det ved første konsultasjon. Er du i tvil kan du også snakke med fastlegen din om dette. 

Om du nylig har utført kirurgisk inngrep, strålebehandling, cellegift så bør du konsultere fastlegen din før du setter opp time. Har du kraftig osteoporose (benskjørhet) bør du også gi beskjed til massøren om dette. 

Man skal helst ikke massere på blåmerker, betent hud, over utslett, åpne sår, tumor, brokk eller i nærheten av nylige brudd. Den mest vanlige bivirkningen fra massasje er støl muskulatur, og blåmerke en sjelden gang. 


Oppsummering

Dyptgående massasje er mer enn hard trykkende massasje, det brukes mange forskjellige teknikker. Det vil kunne hjelpe med mange forskjellige problem, og det trenger ikke være vondt for at du skal ha en effekt. For å få maksimal effekt av behandlingen råder vi deg til å kommunisere med massøren din! 


Referanser: 

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2953308/

https://www.hindawi.com/journals/ecam/2007/416030/

https://link.springer.com/article/10.1007/s00167-011-1573-2

https://www.bodyworkmovementtherapies.com/article/S1360-8592(17)30106-7/fulltext

https://www.hindawi.com/journals/ecam/2017/9894128/


 
by Tarjei Aarrestad

Kommentarer: